6 voordelen van een CRM-app voor een zwembad

Door de stijgende gasprijzen wordt het voor de uitbaters van zwembaden steeds moeilijker om, excusez le mot, het hoofd boven water te houden. Eén manier om in de zwarte cijfers te blijven, is door te zorgen voor meer trouwe bezoekers. Een CRM-app lime-technologies.nl kan daarbij helpen, en wel op de volgende 6 manieren.

1. Betere klantenservice

De belangrijkste meerwaarde van een CRM-app is hoe de software klantrelaties kan verbeteren. Per bezoeker kan er in vastgelegd worden wat die in je zwembad doet, waar zijn of haar interesses liggen en waar gesprekken met het personeel over gingen. Vaste klanten waarderen persoonlijke communicatie met de badmeester en het andere personeel, en bij volgende bezoeken zijn deze handige klantdetails direct zichtbaar.

2. Geavanceerd doelgroeponderzoek

Een andere manier om meer gasten naar je zwembad te trekken, is erachter te komen wie je klanten zijn. Een app van lime-technologies.nl legt een weelde aan informatie over je bezoekers vast. Zo’n systeem slaat belangrijke details over klanten op, zoals inschrijvingen voor zwemcursussen, woonplaats, of ze kinderen hebben, welke zwemmode ze in de winkel kopen enzovoort. Als er een mismatch is tussen jouw aanbod en de vraag vanuit bezoekers, kan je daar met een CRM-app achter komen.

3. Intelligentere marketinganalyse

Sommige zwembaden hebben marketingcampagnes die op de verkeerde plekken getoond worden en daardoor niet de gewenste doelgroep bereiken. Een app van lime-technologies.nl heeft krachtige onderdelen om na te gaan welke reclames wél werken. Zodra je weet waar je zwemmers jouw marketing te zien krijgen, kan je daar bewust op inspelen.

4. Contact via e-mail houden

Een app van lime-technologies.nl gaat geweldig samen met de e-mailservices van je zwembad. De app helpt je om een leesbare en relevante nieuwsbrief op te stellen en die naar geïnteresseerden te sturen. Maar ook communicatie naar individuele klanten wordt eenvoudig. Klanten die lang wegblijven kunnen een herinnering krijgen voor bijvoorbeeld het seniorenzwemmen. Kinderen die een bepaalde leeftijd bereiken kunnen een felicitatie krijgen en een uitnodiging voor op hun zwemdiploma te komen behalen. En aan klanten wiens abonnement dreigt te verlopen, kan je automatisch een kortingscode en een link voor verlenging laten sturen.

5. De roosters vullen

In een tijd waarin bijna overal personeelstekort heerst, kan het lastig zijn om de roosters van de receptie en de baden vol te krijgen. Ook dit is bij uitstek een voordeel van een moderne CRM-app. Medewerkers kunnen op één overzichtelijke plek in het systeem hun roosters vinden, voorkeuren voor inroostering doorgeven en zelfs met elkaar ruilen. Ook vinden ze in de app nieuwsberichten en informatie over bijscholingscursussen en dergelijke.

6. Salesrapportages en voorspellingen

Voor elk bedrijf, ook voor een zwembad, is het belangrijk om de behaalde resultaten te begrijpen en plannen te maken voor een toekomst. En zelfs hier biedt een CRM-app van lime-technologies.nl uitkomst. De rapporten, analyses en vooruitblikken van de software is zo duidelijk dat iedereen er lering uit kan trekken en de prestaties van het zwembad op alle vlakken kan verbeteren.