Wat neem je mee tijdens een dagje zwemmen met het gezin?

Wanneer je met het gezin naar het zwembad gaat, dan is het logisch dat je badkleding en een handdoek meeneemt. Dat is dan ook de basis, maar er zijn nog wel meer zaken waar je rekening mee moet houden als je een dagje gaat zwemmen met het gezin. Wat neem je dan zoal allemaal mee?

Gemakkelijk zittende kleding

Heb je kleine kinderen die na het zwemmen weer aangekleed moeten worden? Begin alsjeblieft niet met strakke jeans, dat is bijna onmogelijk, met chagrijnige en huilende kinderen als afsluiting van een leuke dag. Kies voor gemakkelijk zittende kinderkleding. Er is heus wel leuke kinderkleding verkrijgbaar in de vorm van een gemakkelijke joggingbroek of trainingsbroek. Gemakkelijke kinderkleding kunnen ze snel aan- en uit trekken en de kinderen ijn ook nog eens sneller klaar.

Voldoende eten en drinken

Van zwemmen krijgen kinderen erg veel honger. Zorg daarom dat je altijd voldoende en voedzaam eten meeneemt. Ook drinken moet je voldoende hebben, want ze krijgen tijdens het zwemmen wel eens chloorwater binnen en dat is niet echt lekker. Gewoon fris water is al voldoende om de chloorsmaak weg te spoelen.

Diverse zwemaccessoires

Er zijn nog diverse kleine zwemaccessoires die je mee kunt nemen tijdens een dagjes zwemmen met het gezin. Zwembandjes voor kleine kinderen die net of nog geen zwemdiploma hebben, een opblaasbed om op te liggen of een zwembril voor de onderwaterzwemmers. Ook een eenvoudige bal zorgt vaak al voor veel speelplezier. Verder is het handig als je een shampoo meeneemt om na het zwemmen het chloor uit je haar te wassen en een haarborstel. Ook een plastic zak kan handig zijn om natte spullen in op te bergen.