Een kantoorruimte met een zwembad – toppunt van luxe?

Misschien denk je dat je bij je huidige werkgever goede secundaire arbeidsvoorwaarden hebt. En je mag je inderdaad gelukkig prijzen als je een bar, gameruimte of kantine met een goede kok hebt – genoeg kantoormedewerkers die het zonder moeten stellen.

Maar het kan natuurlijk altijd een stapje luxer. En een zwembad in of op de kantoorruimte is voor meer dan genoeg werkzoekenden een reden om direct een sollicitatie de deur uit te doen! Klinkt dit als onzin? Er zijn echt bedrijven in ons land die hun werknemers deze ultieme ontspanning bieden.

Van appartement naar kantoor – maar het zwembad blijft

In de grote steden zijn er genoeg dure dakappartementen en woonruimtes met vides die vol dure snufjes zitten. Een eigen zwembad, als het even kan met een fors zonneterras eraan, is natuurlijk wel de optimale manier om te laten zien dat je het breed hebt. En als woonappartementen van functie veranderen, blijft zo’n zwembad meestal behouden. Iemand die het pand later als kantoorruimte huurt kan met zijn team dus pal aan – of in – het zwembad vergaderen.

Verrassend genoeg voor niet veel geld, want veel andere bedrijven weten niet wat ze aanmoeten met een recreatiebad aan de kantoortuin. Als jij het probleem niet ziet, en jouw hippe team helemaal met hun laptop aan de waterrand ziet zitten, dan ben je spekkoper als je zo’n kantoorruimte tegenkomt.

Een kantoorruimte met zwembad verfrist je team

Natuurlijk zullen jouw teamleden het fantastisch te vinden om in een kantoorruimte met een zwembad te werken. Alleen erover opscheppen tegen familie en vrienden is al mooi genoeg.

Maar behalve dat het klinkt alsof ze de jackpot hebben gewonnen wat hun werkplek betreft, heeft een zwembad ook echt functionele voordelen voor de werksfeer. Een kwartiertje plonzen in de pauze is namelijk geweldig om de werkstress weg te spoelen en even een lichamelijke opkikker te krijgen. Niet voor niks installeren grotere bedrijven een fitnessruimte, of moedigen ze hun personeel aan om vooral een ommetje te maken in de pauze.

Lichaamsbeweging maakt de geest leeg en verbetert de concentratie, zorgt voor aanmaak van gelukshormonen, en geeft werknemers méér energie als ze weer aan de slag gaan. Allemaal positieve effecten van lichaamsbeweging waarvan de productiviteit en de werksfeer direct profiteren. Een kant- en klaar zwembad is een uitkomst om dit te bereiken, en je hoeft niet eens een hele kantoorruimte vol te zetten met dure workoutapparatuur.

Hoe vind je een kantoorruimte met zwembad?

Hoe kom je nou aan een pand met zwembad? Toegegeven: het is een kwestie van geluk hebben. Maar door de automatisering en de nieuwe populariteit van thuiswerken staat veel kantoorruimte nu leeg, dus je kan zo maar eens geluk hebben. Als je een kantoorruimte zoekt in een andere grote stad kan je rondneuzen bij firma’s die gespecialiseerd zijn in het verhuur van werkruimte.

Workaround is bijvoorbeeld een bedrijf met een groot aanbod in Amsterdam en in andere stadskernen waar jonge start-ups graag gaan zitten. Geef hier aan dat je toch wel heel erg blij zou worden van een frisse duik voor, na en tijdens het werk, en wie weet? Misschien zitten jij en je team straks in speedo of badpak te vergaderen!